Lenf Drenaj sistemi vücutta bağışıklık, savunma ve lenf sıvısının tamamının işlevlerini yerine getiren sistemdir.
Lenf, akkan olarak da bilinir, canlılarda dokularda yer alan vücudun sıvı dengesinin korunmasını sağlayan, bakteri ve yabancı hücreleri dokulardan uzaklaştıran, kanal ve kanalcıklardan oluşan özel bir toplar damar dolam ağıyla kan damarlarına dökülen renksiz sıvı.
Lenf Drenaj damarlarındaki basınç kan damarlarındakinden daha düşüktür ve lenf sıvısı kandan daha yava akar. Lenf damarlarndaki hücre duvarlarının geçirgenliği kılıcal damarların duvarlarından daha fazladır.
Lenf Drenaj damarlar tek yönlüdür sıvının kalbe ilerlemesi geri gelmemesi için kapakçıklar vardır. Lenf sıvı kalbe giden yol boyunca irili ufaklı 3mm. den 3cm.ye varan lenf bezlerinden geçer.
Lenf Drenaj bezleri süngersi yapıdadır ve içinden geçen sıvıyı süzmek gibi görevleri vardr. Lenf bezleri yuvarlak yada oval, fasulye biçimindedir. Bunlar genellikle belirli yerlerde gruplar halinde bulunur. Her merkeze vücudun belirli bir bölgesinin lenf sıvı akar.
Uygulanan sağlıklı diyetle yağ hücreleri boşaltılır. Boşaltılan bu yağ hücreleri pasif jimnastikle yapılan kas hareketleri ile sıkılaştırılır. Bu çalışmayla amaçlanan, enerji harcamak değil, kas gerginliğini arttırmaktır. Farklı kas grupları belli bir program doğrultusunda çalıştırılır.